Dylan Borlée na vijfde plaats: "Ik moet tevreden zijn"

Sport | Dylan Borlée finishte woensdag als vijfde in de finale van de 400 meter op het EK atletiek in München. Zijn oorspronkelijke ontgoocheling maakte al heel snel plaats voor trots. "Ik moet tevreden zijn", besefte hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Aan de finish was er wel heel even een momentje waarop ik baalde dat ik er in de laatste rechte lijn niet in geslaagd was nog dichter bij de top drie te komen", gaf Borlée toe. "Ik zit met het gevoel dat ik nog een heel klein beetje sneller had gekund, maar het komt nu eenmaal aan op details."

Uiteindelijk beseft de Belgian Tornado wel dat hij goed gepresteerd heeft. "Ik moet tevreden zijn", weet hij. "Vijfde van Europa met de tweede tijd uit mijn carrière, slecht is dat niet. De verleiding bestaat om nu meteen mijn doelen te verleggen, maar daar heb ik nu even geen zin. Ik moet stilstaan bij wat ik bereikt heb en dat appreciëren. Ik wil bravo zeggen tegen mezelf en fier zijn. Na de Spelen had ik enorm veel twijfels en had ik zelfs geen zin meer in topsport, terwijl ik me vandaag weer heel sterk en gelukkig voelde."

Dylan Borlée is zichzelf meer dan ooit een eigen naam aan het maken. "Met mijn broers als voorbeelden heb ik enorm veel geluk en ik leer er elke dag van, maar ergens was het ook moeilijk om mijn eigen weg te vinden en niet blind in hun spoor te volgen. Dit jaar heb ik mezelf echt gevonden. Ook in Eugene al, waar ik in de halve finales tegen mezelf zei: je doet mee met de wereldtop, geloof nu maar in jezelf."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top