Noor Vidts rekent zich nog niet rijk na eerste dag: "Er kan nog veel gebeuren"

Sport | Noor Vidts is tweede na de eerste dag van de zevenkamp op het EK atletiek in München. Haar zwakste onderdeel, het speerwerpen, moet echter nog komen en dus koestert ze nog geen al te grote hoop. "Er kan nog veel gebeuren", weet ze.

Door Belga

Deel dit nieuws

Heeft Vidts zichzelf verbaasd door na vier onderdelen tweede te staan na Thiam? "Niet echt", zegt ze. "Ik denk dat ik vrij goed bezig ben, maar geen enkele proef was super. De horden waren wel goed, hoogspringen was heel nipt op 1m86. Van kogelstoten was ik minder tevreden. In de opwarming gooide ik verder. Dat is een beetje stom. Met de 200 meter moet ik blij zijn, want de piste is niet snel en tegenover de anderen deed ik het goed. Al bij al kan ik wel zeggen dat ik goed bezig ben.""

Aan het podium denkt de wereldkampioene in zaal nog niet. "Er is nog een hele dag. Er kan nog veel gebeuren", waarschuwt ze. "Ik probeer daar niet mee bezig te zijn, want dat gaat mij niet helpen morgen. Ik doe gewoon mijn best. Het zou dwaas zijn om op een concreet resultaat te focussen."

Of de vermoeidheid na het WK een impact had op haar prestaties, durfde Vidts niet te zeggen. "Het zou kunnen, ik kan het niet inschatten. Ik denk vooral dat sommige technische dingen niet op punt staan omdat ik vorige week niet veel kon trainen door kleine pijntjes."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top