Antwerp hoopt Turkse heksenketel te overleven: "Onze plicht vervullen"

UEFA Conference League | Antwerp staat donderdagavond in het Fatih Terimstadion in Istanboel voor zijn heenwedstrijd in de Play-offronde van de Conference League tegen het Turkse Basaksehir. De terugwedstrijd volgt een week later op de Bosuil.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij Istanboel Basaksehir, de club van de Turkse president Erdogan, speelt Rode Duivel Nacer Chadli, net als oude bekenden Lucas Biglia en Stefano Okaka (beiden ex-Anderlecht), Ahmed Touba (ex-Club Brugge en -OHL) en de Duitse oud-international Mesut Özil. Chadli is evenwel niet speelklaar en zit bijgevolg niet in de selectie.

Basaksehir werd vorig seizoen vierde in de Turkse Süper Lig. Vijf jaar geleden schakelden ze Club Brugge uit in de derde voorronde van de Champions League. Met vier op zes begonnen ze degelijk aan het nieuwe seizoen, in eigen land staat Antwerp na vier speeldagen nog als enige met het maximum van de punten.

Voordeel voor The Great Old is dat de heenwedstrijd donderdagavond op verplaatsing gespeeld wordt, ook al is het best een verre reis met alweer de nodige vertraging, maar de Belgische competitieleider mist wel de geschorste Vincent Janssen, en de geblesseerden Michel-Ange Balikwisha, Viktor Fischer en Anthony Valencia. "We kenden geen ideale voorbereiding, maar het is wat het is", vertelde coach Mark van Bommel woensdag tijdens het persmoment aan Gazet van Antwerpen. Desondanks wil de club er alles aan doen om voor het derde opeenvolgende jaar de groepsfase van een Europese bekercompetitie te bereiken. "Wij hebben onze plicht te vervullen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top