EK München: Chloé Caulier achtste in combinatiewedstrijd, olympische kampioene pakt titel

Nieuws | Sportklimster Chloé Caulier is achtste geworden in de combinatiewedstrijd op het Europees kampioenschap in het Duitse München. Met een zesde plaats in het boulderen en een achtste plaats in de lead eindigde ze uiteindelijk ook op die plaats. De overwinning was voor de Sloveense olympische kampioene Janja Garnbret.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na het boulderen telde Caulier 58,9 punten, in de tweede proef haalde onze landgenote 30 punten. Bij de lead worden punten uitgedeeld naargelang het bereikte niveau van de route naar het hoogste punt van de klimmuur. Wanneer die wordt behaald in een tijdslimiet van zes minuten, krijgt de atleet 100 punten.

De 23-jarige Garnbret won eerder ook al de individuele proeven en mag dus al het goud mee naar huis nemen. Ze won bijna met het maximaal aantal te behalen punten (199,9 van de 200) voor haar landgenote Mia Krampl (180,9 ptn) en de Oostenrijkse Jessica Pilz (180,6 ptn).

Cailier plaatste zich via een vierde plaats in de boulderproef en een zestiende in de lead als een van de acht finalistes voor de gecombineerde proef, een discipline die in 2024 in Parijs voor het eerst op de Olympische Spelen geagendeerd zal staan. In de combinatie bij de mannen nemen er morgen in München geen Belgen deel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top