Pukkelpopweide moet ruimer ogen dan ooit

Pukkelpop | De Pukkelpopweide in Kiewit moet ruimer ogen dan ooit dankzij een aantal nieuwe opstellingen en terreinaanpassingen, aldus de organisatie. De boulevard doorkruist dit jaar het hele festivalterrein, van de Main Stage tot aan de Booth. Pukkelpop gaat morgen van start voor festivalgangers met een vrijdag- of combiticket.

Door Belga

Deel dit nieuws

Backstage beschikt Pukkelpop dit jaar over iets meer werkruimte op het festivalterrein in Kiewit. Ook voor de festivalganger moet het terrein ruimer aanvoelen, omdat de organisatie met een aantal nieuwe opstellingen en terreinaanpassingen komt. Bovendien is er dit jaar een nieuwe doorgang van de Dance-zone naar het Food Wood, waardoor festivalgangers zich sneller van de ene naar de andere kant moeten kunnen verplaatsen.

De houten boulevard doorheen het hele festival werd in 2019 al langer doorgetrokken, van 528 tot 733 meter. De boulevard is nu opnieuw verlengd - tot 900 meter lang en 8 meter breed - en loopt nu helemaal van de Main Stage tot aan de Booth. Dat moet volgens de festivalorganisatie bijdragen tot zowel het algemeen comfort als een verbeterde toegankelijkheid.

Verder pakt Pukkelpop uit met verschillende minizones binnen het festival, met elk "hun eigenheid en identiteit". In de Backyard, waar bezoekers optredens met gitaarmuziek mogen verwachten, staat alles in het teken van zelfexpressie, DIY en experiment. Ook de Castello is nog nadrukkelijker gekoppeld aan het Food Wood, en hetzelfde geldt voor de Club en Beer Shack, wat niet alleen moet blijken in de programmatie, maar ook bij de aankleding.

"Nog een mooi voorbeeld is DWNTWN, waar we het hele verhaal van PKP DWNTWN, dat twee weken geleden plaatsvond in de binnenstad van Hasselt, ook doortrekken naar het terrein", zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. "Met onder meer een 3x3 basketbalcompetitie met livecommentaar. Daarnaast zullen een aantal professionele skaters er het beste van zichzelf geven op een kleine halfpipe."

De organisatie heeft gisteren nog vier nieuwe namen toegevoegd: STAKE, SLIFT, Sam De Nef en WESTHINDER. Pukkelpop kent ook drie afzeggingen met St. Panther, Starcrawler en Hot Milk.

Door de veranderingen is ook het tijdschema geüpdatet. Ondere andere Little Simz en Wet Leg verschuiven naar andere podia. George Ezra speelt wat vroeger op de Main Stage, waardoor The Opposites en Sean Paul weer wat later spelen.

Er zijn nog dag- en weekendtickets beschikbaar voor de 35ste editie van Pukkelpop, dat plaatsvindt van 18 tot en met 21 augustus. Headliners in Kiewit zijn onder meer Arctic Monkeys, Slipknot en Tame Impala

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top