Magnus Sheffield snelt naar tijdritzege en leiderstrui in de Ronde van Denemarken

Wielersport | Magnus Sheffield heeft de tijdrit in de Ronde van Denemarken (2.Pro) gewonnen. De 20-jarige Amerikaan van INEOS Grenadiers legde het parcours van 12,2 kilometer in Assens af in 13:35, goed voor een gemiddelde van 53,89 kilometer per uur. Mattias Skjelmose Jensen finishte op drie seconden als tweede. Christophe Laporte werd op zes tellen derde. Japer Stuyvan was met een negende plaats op 24 seconden beste Belg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sheffield neemt ook de leiderstrui over van de Nederlander Olav Kooij, die dinsdag de openingsrit won. Skjelmose Jensen en Laporte zijn ook in de stand op drie en zes seconden tweede en derde. Stuyven is op 24 seconden achtste.

De eerste richttijd werd neergezet door Geraint Thomas die afklokte in 13:50. Lang zou de Welshman niet in de hotseat zitten, want Skjelmose Jensen dook liefst twaalf seconden onder zijn tijd. De Deen moest op zijn beurt al snel plaats maken voor Thomas' ploegmaat Sheffield. Laporte kwam daarna nog dicht, maar was zes seconden te traag voor de zege. 

Sheffield boekte zijn derde profzege. Eerder dit jaar won hij een rit in de Ruta del Sol (2.Pro) en de Brabantse Pijl (1.Pro).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top