Dubbelslag voor Aranburu in Tour du Limousin

Wielersport | Alex Aranburu (Movistar) heeft de tweede rit in de 55e Ronde van de Limousin (cat.2.1) gewonnen. De 26-jarige Spanjaard haalde het na 184,7 kilometer van Le Grand Périgueux Champcevinel naar Riberac in de sprint voor de Roemeen Eduard-Michael Grosu en de Fransman Clément Venrurini. Milan Menten sprintte naar een tiende stek.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aranburo nam ook de leiderstrui over van de Fransman Julien Simon, die dinsdag de openingsrit won. In de stand heeft hij vier seconden voor op Simon. De Italiaan Matteo Trentin is op vijf seconden derde.

Met bijna 2.000 hoogtemeters kregen de renners geen gemakkelijke etappe voorgeschoteld. Onderweg moesten ze drie klimmetjes van derde categorie overwinnen, de laatste helling lag wel op 22 kilometer van de finish. Maël Guegan en Maxime Urruty bleven niet bij de pakken zitten en schoven mee in de vroege vlucht. Ondanks een maximale voorsprong van 7:30 werden ze alsnog ingerekend door het peloton. 

In de sprint leidde Fernando Gaviria zijn kopman Matteo Trentin naar de finish, maar de Italiaan zag zich overvleugeld door een sterke brigade van Movistar en zou pas als vierde eindigen. Aranburu rondde het teamwerk perfect af en pakte daarmee zijn eerste zege van het seizoen, na tal van ereplaatsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top