ESRL: Teams zetten de toon op eerste speeldag

Nieuws | De Benelux-spelers staan terug op het veld van Rocket League met de terugkeer van de Elite Series Summer Split. En dat in een licht gewijzigd format, dankzij de introductie van twee nieuwe teams. De wedstrijden werden wel gespeeld in het vertrouwde Bo5-format. Tijdens deze eerste avond waren er enkele verrassingen, maar ook enkele bevestigingen te zien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Rocket League Elite Series is terug voor de een nieuwe editie van de jaarlijkse Summer Split! In tegenstelling tot de vorige split zijn twee nieuwe teams aan de competitie begonnen. Dat betekent dat toeschouwers en fans kunnen genieten van een extra wedstrijd per week, inclusief flip resets en double taps.

Het werd een moeilijke eerste dag voor de nieuwkomers van de competitie. Heracles Esports verloor zwaar van ION Squad met een score van 0-3. HEET BNLX daarentegen liet een veel betere prestatie zien en kwam dichter bij de zege. Chippy en zijn teamgenoten verloren van de uittredende finalisten van de Spring Split, Team Dynasty, met 2-3.

Bij de favorieten deinsde KV Mechelen Esports niet terug voor een kalme 3-0 overwinning tegen het dappere Join The Force, dat nooit echt op gang kwam. Team 7AM kende dan weer een moeilijkere start, en werd verrast door mCon LG UltraGear met een score van 1-3.

De laatste wedstrijd ging tussen Sector One en LowLandLions. Sector One onderging tussen de twee splits een complete revisie. De organisatie uit Brussel heeft zijn roster volledig veranderd, met spelers die heel bekend zijn met de Rocket League-scene.

Te beginnen met Gekk, lid van Team 7AM tijdens de Spring Split. Hij kan zijn ervaringen in de Benelux-scene goed gebruiken. Aan zijn zijde vinden we Justuszz terug, voormalig RLCS-speler bij Singularity.

De Nederlander Violent Panda, waarschijnlijk degene met de grootste staat van dienst, vervolledigt het team. Het ex-lid van Dignitas en Gale Force won seizoen 5 en 6 van de RLCS in zijn carrière.

Hoewel de Nederlander niet aan de competitie deelnam, en zijn plaats overliet aan invaller Carca, viel de score toch in het voordeel van Sector One uit: 3-0.

De eerste dag van de Elite Series Rocket League was dan ook zeer interessant, met enkele eerste bevestigingen die hoop bieden voor de rest van de reeks. De komende weken beloven adembenemend te worden, en zullen ongetwijfeld enkele grote verrassingen in petto hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top