Ian Curtis-muurschildering in Manchester met advertentie overschilderd

Muziek | In het Northern Quarter van Manchester is een muurschildering als eerbetoon aan Ian Curtis, de gewezen zanger van Joy Division, beklad met een reclame voor het nieuwe album van Aitch. Dat melden verschillende Britse media. Rapper Aitch heeft al laten weten dat hij "dit onmiddellijk laat repareren."

Door Belga

Deel dit nieuws

De muurschildering werd oorspronkelijk in 2020 aangebracht door graffitikunstenaar Akse P19, in samenwerking met het Headstock Festival om aandacht te vragen voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Ian Curtis stierf in mei 1980 in Macclesfield, Manchester, nadat hij zelfmoord pleegde. 

De muurschildering had de goedkeuring van de gemeenteraad van Manchester, maar gisteren werd ze overgeschilderd door een advertentie voor Aitchs nieuwe album, Close To Home.

Toen het nieuws bekend werd, reageerde Aitch op Twitter dat "dit de eerste keer is dat ik hiervan hoor; ik en mijn team gaan dit onmiddellijk repareren. Op geen enkele manier zou ik een lokale held als Ian respectloos willen behandelen."

Vanmorgen was de advertentie al verwijderd. Voorlopig blijft er alleen een lege zwarte muur over op de plek waar ooit de muurschildering stond. 

In 2007 maakte de beroemde Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn met "Control" nog een film over Ian Curtis en Joy Division

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top