G2 Esports versterkt zich met jks en HooXi

Esports | De geruchten bleken te kloppen: de Australiër Justin “jks” Savage en de Deen Rasmus “HooXi” Nielsen maken vanaf nu deel uit van het G2 Esports-roster op CS:GO. De nieuwkomers zullen respectievelijk de rol van rifler en in game leader op zich nemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De CS:GO-aankondigingen volgen elkaar in sneltempo op. Amper een dag na de onthulling van Spinx bij Vitality, is het vandaag de beurt van G2 Esports. De organisatie van ocelote heeft na weken van geruchten de komst van Justin “jks” Savage en Rasmus “HooXi” Nielsen bekendgemaakt.

Vooral voor jks is dit een grote opluchting. De Australiër zat al negen maanden op een dood spoor bij Complexity, waar hij afgelopen november op de bank werd gezet. In die periode won hij als stand-in bij FaZe Clan wel de finale van IEM Katowice, tegen… G2 Esports! Die prestatie heeft duidelijk indruk gemaakt op de CEO van G2 en levert jks nu dus een mooi contract op.

HooXi is dan weer een minder bekende naam. De Deen maakte tot recent het mooie weer bij Copenhagen Flames als IGL. De Flames verbaasden vriend en vijand door zich te kwalificeren voor de twee recentste Majors. Vooral de kwartfinaleplaats van CPH in Antwerpen was indrukwekkend. HooXi was de laatste speler van dat roster die nog geen nieuw team vond: zijn voormalige collega’s verhuisden naar Fnatic, Heroic en Sprout.

Het duo vervangt JACKZ en Aleksib, die recent op de bank werden gezet. De Fransman vond niet veel later onderdak bij de Belgische organisatie HEET Gaming, over de toekomst van de Finse IGL is nog niets bekend.

Het nieuwe roster van G2 Esports debuteert op zaterdag 20 augustus tijdens de BLAST Premier Fall Groups. Om 14u nemen de ninja’s het op tegen Team Liquid. Voor de volledigheid, dit zijn de vijf namen die voortaan in het shirt van de organisatie spelen:

???? Nikola “NiKo” Kovac
???? Nemanja “huNter” Kovac
???? Ilya “m0NESY” Osipov
???? Justin “jks” Savage
???? Rasmus “HooXi” Nielsen

???? Rémy “XTQZZZ” Quoniam (coach)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top