Films en series die zich in parallelle universums afspelen

Films | Reizen door parallelle werelden is heel goed mogelijk, tenminste op televisie of op het witte doek. Of het nu gaat om een komedie, sciencefiction of een experiment, Proximus Pickx heeft een selectie samengesteld van enkele toppers over dit fascinerende onderwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Look Both Ways

Met Lili Reinhart in de hoofdrol vertelt regisseuse Wanuri Kahiu in haar nieuwe serie 'Look Both Ways' het verhaal van een universiteitsstudente. Net op de vooravond dat ze gaat afstuderen, splitst Natalies leven zich op in twee parallelle realiteiten: een waarin ze zwanger wordt en als jongvolwassene in haar Texaanse geboortestad door het moederschap moet navigeren, de andere waarin ze naar Los Angeles verhuist om er haar droomcarrière na te jagen. Op beide reizen heeft Natalie levensveranderende liefdesontmoetingen, wordt ze geconfronteerd met liefdesverdriet en herontdekt ze zichzelf.

Ontdek ‘Look Both Ways’ vanaf nu op Netflix. 

Everything Everywhere All at Once

‘Everything Everywhere All at Once' vertelt het verhaal van Evelyn Wang (gespeeld door Michelle Yeoh). Ze is een Chinese immigrante van middelbare leeftijd die samen met haar man Waymond (Ke Huy Quan) een wasserette runt. De zaken zijn nooit echt goed gegaan, maar wanneer de fiscus moeilijk begint te doen, lijkt alles in duigen te vallen voor Evelyn. Wat het nog erger maakt, is dat haar inspecteur de afschuwelijke Deirdre Beaubeirdra (Jamie Lee Curtis) is.

Evelyn droomt van een ander leven: chef-kok, zangeres, Hollywood-actrice, noem maar op... Net als de inspecteur zich begint te ergeren, ontdekt Evelyn dat ze heen en weer kan reizen tussen verschillende universums waarin telkens andere 'Evelyns' het leven leiden waarvan zij even geleden nog droomde. Een Waymond uit een ander universum laat haar kennis maken met haar nieuwe krachten, waarmee ze niet alleen haar eigen universum moet redden, maar bij uitbreiding ook alle andere.

‘Everything Everywhere All at Once' speelt nu in de bioscoop.

Inception

Deze intrigerende thriller van Christopher Nolan vertelt het verhaal van Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en zijn team van 'extractors'. Dom Cobb is geen gewone bankovervaller of autodief. Zijn specialiteit is het stelen van gedachten. Terwijl zijn slachtoffers slapen, kan hij hun dromen bespioneren. Deze gave wordt uiteraard zeer gewaardeerd in de wereld van de industriële spionage, maar het maakt van hem een gezochte misdadiger, die gedwongen is ondergedoken te leven, ver van zijn familie. In ruil voor de belofte herenigd te worden met zijn kinderen, aanvaardt Cobb een zeer delicate missie. Het is evenwel niet langer een kwestie van dromen stelen: deze keer moet hij een gedachte in de geest van zijn slachtoffer inplanten...

‘Inception’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. 

The Truman Show

The Truman Show is een film geregisseerd door Peter Weir.  Een cultfilm met Jim Carrey in de hoofdrol, die meteen een hit was toen hij in 1998 werd uitgebracht.  Het is het verhaal van Truman Burbank die een vredig bestaan leidt in de badplaats Seahaven. Een plaats waar hij nooit is weggegaan omdat hij een thuismus is, watervrees heeft en het blijkbaar gevaarlijk is om te reizen.

Truman is getrouwd met een verpleegster, Meryl, en wordt omringd door vriendelijke mensen die in identieke huizen met goed onderhouden tuinen wonen. Op een dag komt hij erachter dat alles om hem heen nep is: hij is in feite, en dat al sinds zijn geboorte, de held van een realitysoap. Hij wordt zonder zijn medeweten gefilmd en zijn bestaan wordt in scène gezet door Christof, gespeeld door Ed Harris, die de bedenker en regisseur van het programma is.

'The Truman Show' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. 

Sense8

In het fantastische plot van 'Sense8' worden acht mannen en vrouwen met elkaar verbonden door vreemde krachten en visioenen. Deze sciencefictionserie, gecreëerd door het beroemde Wachowski-duo ('The Matrix'), maakte ophef in 2015 omwille van de immens ambitieuze opzet. ‘Sense8' weeft bijvoorbeeld de verhaallijnen van deze personages, die in acht verschillende steden wonen, aan elkaar.

In seizoen 1 ontdekten de acht helden (de Sensates) dat ze met elkaar verbonden zijn door gedachten, en dat ze bedreigd worden door een mysterieuze Mr. Whispers. Om te overleven, leren ze de hulp van de anderen uit het cluster in te schakelen. Een serie die dus draait om de boodschap van liefde en wederzijdse hulp, en die voor een groot stuk rust op de schouders van schitterende acteurs. In seizoen 2 wordt de oorlog tussen de Sensates en de Biological Preservation Organisation (BPO), de duistere organisatie onder leiding van Mr. Whispers, verder op de spits gedreven.

Ontdek ‘Sense8’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top