Geen WK op de weg voor Thibau Nys

Wielersport | Belofte Thibau Nys zal er niet bij zijn op het WK wielrennen, dat van 18 tot 25 september plaatsvindt in het Australische Wollongong. "Als jonge renner moet je bepaalde keuzes maken", zegt hij. "Ik wil graag nog eens een volledige winter crossen, met ook de veldritten in Amerika. Dan kan ik er het WK niet bijnemen."

Door Belga

Deel dit nieuws

Nochtans vindt Nys in Australië een WK dat hem wel moet liggen. "Klopt, maar er komen nog veel WK's en ik kan niet overal koersen", verklaart hij. "Ik ben nog jong, je kan niet alles rijden en het is vooral de verre verplaatsing die niet ideaal is. In één maand tijd twee grote jetlags verwerken (die van Australië en die naar de VS) is van het goede te veel. Ik wil nog eens een volwaardige crosswinter rijden, met ook de wedstrijden in Amerika (waar hij vorig jaar in de eerste wereldbekermanche viel en uiteindelijk naar huis moest wegens een sleutelbeenbreuk)."

Na de Ronde van de Toekomst reist Nys junior meteen door naar het trainingskamp van Baloise Trek Lions dat dan al aan de gang is. "Het zal leuk zijn om opnieuw met die crossfiets te koersen. In september volgen dan de eerste crossen. Ik kijk vooral ook uit naar die wereldbekers in Amerika, dat wordt plezant. En daarna volgt nog een lange winter. Het is misschien wel de laatste keer dat ik een volledig crossseizoen rijd, dus ik wil het helemaal meemaken, van start tot finish met hopelijk enkele mooie resultaten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top