Waarom het voor Hans Vanaken nu of nooit is voor een toptransfer

Jupiler Pro League | Club Brugge weigerde een eerste bod van West Ham United op Hans Vanaken, maar de Engelsen geven nog niet op. Op bijna 30-jarige leeftijd kan de Rode Duivel eindelijk gaan proeven van een topcompetitie. Is het nu of nooit voor Vanaken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal Hans Vanaken Club Brugge de komende dagen verlaten? De aanvallende middenvelder wordt de afgelopen dagen veelvuldig aan West Ham United gelinkt, en The Hammers legden een officieel bod van ongeveer 10 miljoen euro neer in Brugge. Het bestuur van de Belgische landskampioen wil echter niet van een transfer weten en gooide het voorstel in de prullenmand. De kans is echter groot dat de Premier League-club met een tweede bod zal afkomen.

Elke zomer zijn er geruchten over een vertrek van Vanaken naar het buitenland. De Limburger heeft sinds hij de overstap maakte van Sporting Lokeren naar Club Brugge veel progressie gemaakt. Hij werd aanvoerder van Club Brugge, deed het goed in de Champions League en knokte zich steeds meer in het elftal van de Rode Duivels. Op zijn 29ste lijkt de kans groot te zijn dat de trein richting Premier League een laatste keer zal passeren.

Interesse in een transfer

Hans Vanaken won de afgelopen zeven jaar tal van prijzen in België. Hij won vijf keer de Belgische landstitel, mocht twee keer de Gouden Schoen in ontvangst en werd twee keer Profvoetballer van het Jaar, daarenboven werd hij zelfs clubtopschutter aller tijden in de Champions League. Vanaken zit op het toppunt van zijn kunnen en hij staat zelf alvast open voor een mooie transfer naar Londen.

West Ham United deed in coronatijden al eens een poging om Vanaken aan te trekken, maar de timing was toen niet goed. De Engelse club speelde vorige jaar de halve finales in de Europa League en zij willen dit jaar hoge ogen gooien in de Conference League. Vanaken zou er terechtkomen bij een ambitieuze subtopper in de Premier League.

Zijn laatste kans?

Vanaken lijkt meer dan ooit klaar om de stap naar de Premier League te zetten. Hij is uitgegroeid tot een leider, is een vaste kracht bij de Rode Duivels en na 102 goals en 73 assists in 343 wedstrijden heeft hij bewezen dat hij een hoger niveau aankan dan de Jupiler Pro League.

Er is echter een groot probleem omtrent een transfer. Club Brugge verloor Charles De Ketelaere al aan AC Milan en de kans is groot dat Noa Lang ook nog andere oorden gaat opzoeken. Blauw-zwart wil niet nog een smaakmaker laten gaan. Maar kan de club een speler met zo een staat van dienst zijn ultieme droomtransfer ontzeggen? Vanaken wordt op 24 augustus 30 jaar en het lijkt nu of nooit te zijn voor een absolute toptransfer.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 het treffen tussen Club Brugge en KV Kortrijk, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top