Serena Williams kansloos onderuit tegen Raducanu op het WTA van Cincinnati

Sport | Serena Williams (WTA-402) heeft de eerste ronde op het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.527.250 dollar) niet overleefd. De Amerikaanse, die vorige week haar afscheid aankondigde, verloor met 6-4 en 6-0 van de Britse Emma Raducanu (WTA-13).

Door Belga

Deel dit nieuws

De wedstrijd tussen de 40-jarige Williams en de 19-jarige Raducanu was een echte 'Battle of the generations'. Toen de Britse geboren werd in november 2002 was Williams al de onbetwiste nummer één ter wereld en had zij al vier grandslamtoernooien gewonnen in het enkelspel. Intussen staat haar teller op 23 Grand Slams.

Raducanu, die vorig jaar als qualifier onverwacht de US Open won, begon dinsdag sterk aan de partij tegen Williams en liep snel 4-1 uit. De Amerikaanse beperkte de schade nog enigszins, maar kon niet verhinderen dat Raducanu de eerste set met 6-4 binnenhaalde. Set twee was een maat voor niets, de Britse gunde haar tegenstander geen spelletje meer. De partij duurde 1 uur en 5 minuten.

In de volgende ronde treft Raducanu de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-22). Die won in haar eerste ronde van de Estse Kaia Kanepi (WTA-31).

Eind deze maand doet Serena Williams op de US Open nog eens een gooi naar een 24e Grand Slam. Wellicht wordt dat haar laatste toernooi in haar carrière.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top