Niels Pittomvils blij met twaalfde plaats: "Ik ben enorm fier"

Sport | Niels Pittomvils eindigde dinsdag als twaalfde op de tienkamp bij het EK atletiek in München. Daar was hij tevreden mee, vooral omdat hij net uit een zware revalidatie komt. "Ik ben enorm fier", klonk het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dat hij meer dan 300 punten onder zijn persoonlijk record bleef, kon Pittomvils niet deren. "Ik sta hier met een voldaan gevoel", zei hij na afloop. "Een topsporter wil altijd meer, maar ik ben enorm fier. Veertien maanden geleden hing mijn achillespees er helemaal af en moest ik opnieuw leren wandelen. Nu kom ik in verschillende disciplines, zoals hoogspringen en kogelstoten, heel dicht bij mijn persoonlijk record. Daar heb ik laten zien dat ik terug ben. In andere nummers mis ik wedstrijdritme. Om dat eruit te krijgen heb ik de afgelopen maanden tijd tekort gehad, maar ik ben blij dat ik hier stond. De sfeer in het stadion was fantastisch."

Op zijn 30e is Pittvomils nog niet van plan om ermee op te houden. Wel integendeel. "Als ik niet het gevoel had dat ik nog meer in mijn mars heb, was ik al lang gestopt", klinkt het. "Ik geloof nog altijd dat ik een enorm potentieel heb, en mijn drang om dat te tonen is en blijft groot. Dat ik veel blessures ken en nauwelijks financiële ondersteuning geniet, houdt mij niet tegen. Het voelt alvast goed om eindelijk nog eens op een groot kampioenschap te staan. Dit geeft mij goeie moed en bewijst dat ik weer de juiste richting uit aan het gaan ben", besloot de Limburger.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top