Europese kampioenschappen München - Kimeli na teleurstellende elfde stek: "Laatste 300 meter verzuurden benen helemaal"

Sport | Isaac Kimeli eindigde dinsdag als elfde op de 5.000 meter bij het EK atletiek in München. Hij was nochtans gekomen voor een medaille. "In de laatste 300 meter verzuurden de benen helemaal", zei hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lange tijd zag het er behoorlijk goed uit voor Kimeli. "Het gevoel was goed tot het ingaan van de laatste ronde", vertelde hij na afloop. "Ik zat lang goed in het spoor van Ingebrigtsen. Tot zeker 600 meter van het einde geloofde ik in een medaille. Alleen liep de top drie een abnormaal snel slot. Zij waren simpelweg te sterk. Het leek wel een 1.500 meter. In de laatste 300 meter verzuurden mijn benen helemaal. Op het einde kwamen er nog heel veel jongens over. Jammer. Het waren echt de benen die het lieten afweten, het was niet dat ik het mentaal liet lopen of mij gespaard heb voor de 10.000 meter."

Zondag loopt Kimeli nog de 10.000 meter. "Nu moet ik vooral goed recupereren. In de 10.000 meter heb ik meer kans, dat is een zekerheid. Jakob Ingebrigtsen is er niet bij en er zijn nog een paar andere grote namen die alles op de 5.000 meter hebben gezet, en zondag niet van start gaan. Daar moet ik echt voor een medaille meedoen", besloot hij.

Michael Somers moest op de 5.000 meter vrede nemen met een 23e plaats. "Rampzalig", zei hij na afloop. "Er was één mogelijk koersverloop waarin ik heel erg met mijn zwaktes geconfronteerd kon worden, en dat was precies wat er gebeurde. De eerste kilometer was traag en de tweede heel snel. Die abrupte versnelling, daar ben ik niet goed in. En door de warmte werden de verschillen nog uitvergroot. In de 10.000 meter hoop ik op een egaal tempo. Dan moet ik hoger kunnen uitkomen", besloot Somers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top