Rani Rosius en Delphine Nkansa kunnen leven met exit: "Als ervaring was het geweldig"

Sport | Rani Rosius en Delphine Nkansa kwamen dinsdag niet door de halve finales van de 100 meter op het EK atletiek in München. Ze waren ontgoocheld over hun wedstrijd, maar tegelijkertijd ook blij met de ervaring die ze opdeden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Mijn prestaties gaan precies alleen maar in dalende lijn dit seizoen, maar vandaag was het puur een probleem van concentratie", zei Rosius na afloop. "Dat is eigenlijk al het hele seizoen mijn probleem. Ik ben iemand die zich altijd moeilijk kan concentreren, als er dan nog een wesp opduikt en een valse start gebeurt naast mij, krijg ik het al helemaal moeilijk. De klik om mij helemaal te kunnen focussen moet ik dringend terugvinden."

Rosius profiteerde wel van de ervaring. "Ik heb er wel van genoten om een halve finale te mogen lopen", vertelde de Limburgse. "In de oproepkamer was ik aan het piepen naar Dina Asher-Smith, een idool van mij. Ik ben nog altijd maar 22 en mag blij zijn dat ik hier in de halve finales stond."

Nkansa hield een gelijkaardig gevoel over aan haar halve finale. "Met het feit dat ik met Mujinga Kambundji heb mogen lopen, een inspiratiebron van mij, ben ik heel blij", zei ze. "Als ervaring was dit geweldig. Maar over mijn wedstrijd ben ik ontgoocheld. Ik zat er niet helemaal in, maar het goede nieuws is dat mijn kuit het gehouden heeft."

Op de 200 meter volgt er nog een herkansing voor Nkansa. "Misschien kan ik daar wel de finale halen. Ik weet niet of het haalbaar is, maar ik zie me wel onder de 23 seconden lopen. Hoe dan ook gaat die 200 meter mij beter af dan de 100 meter", besloot ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top