Kobe Vleminckx na halve finales 100 meter: "Mijn goede start verraste mij"

Sport | Kobe Vleminckx sneuvelde dinsdag op het EK atletiek in München in de halve finales van de 100 meter. Hij was negentiende met 10.34. "Mijn goede start verraste mij", zij hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Echt tevreden was Vleminckx niet. "Ik had veel meer verwacht", zei hij na afloop. "Mijn ambitie was om hier onder de 10.20 te lopen. Mijn start was goed, maar dat verraste mij een beetje. Mijn lichaam is niet meer gewend aan zo'n snelle start. Wat mij het hele seizoen niet gelukt is, ging nu dus goed. Maar mijn tweede wedstrijddeel, dat het hele seizoen goed was, voerde ik nu niet goed uit. Het is zaak om alles eens samen te brengen, en dan gaat er echt iets mooi uitkomen. Ik heb alleen wat tijd nodig om alles te perfectioneren."

Als hij zijn hele jaar in ogenschouw neemt, is Vleminckx wél tevreden. "Mijn seizoen is goed geweest", klinkt het. "Mijn gemiddelde ligt onder de 10.30. Ik heb duidelijk een stap voorwaarts gezet en ben blij dat ik niet langer op die 10.40 blijf hangen, maar de uitschieter is er niet gekomen. Dat is puur omdat ik nooit een ideale wedstrijd heb gekend. Als ik op deze manier door kan gaan doe ik de komende jaren met de Europese top mee."

Vrijdag zien we Vleminckx opnieuw in actie in de reeksen van de 4x100 meter. "Het team heeft een boost gekregen door hier te zien dat ik goed in vorm ben, en de rest van de ploeg is ook goed. In de reeksen gaan we risico's nemen. Dat is onze kans om in de finale te geraken", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top