Elise Mertens in 55 minuten naar tweede ronde in Cincinnatie: "De banen hier liggen mij"

Sport | Elise Mertens (WTA 33) plaatste zich dinsdag vlot voor de tweede ronde (zestiende finales) van het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/2.527.250 dollar). Mertens versloeg de Oekraïense qualifier Anhelina Kalinina (WTA 53) in twee snelle sets: 6-1 en 6-1. De partij duurde amper 55 minuten. "Ik voelde me vandaag goed op de baan", vertelde Mertens aan Belga na haar zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat ik een overtuigende partij tenniste, ik domineerde de debatten en gunde zeer weinig punten aan mijn opponente. Mijn niveau was constant en ik serveerde goed op de belangrijke momenten. Kortom, ik ben tevreden van mijn wedstrijd."

In de zestiende finales wacht voor Belgiës nummer 1 de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 17), die de Amerikaanse Venus Williams (WTA 1.500) uitschakelde in twee sets: 7-5 en 6-1. Mertens trof de 30-jarige ex-nummer 1 van de wereld al tweemaal eerder en ging telkens de boot in.

"Dit toernooi in Cincinnati vind ik zeer leuk om te spelen, want ik heb hier familie wonen", liet Mertens nog optekenen. "Ook de banen liggen mij wel. De bal springt iets hoger op, maar de ondergrond is niet te snel, waardoor ik makkelijker ballen kan halen en weer de bovenhand kan proberen nemen. Ik hoop zo lang mogelijk in het toernooi te blijven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top