Martin Allegro en Florent Lambiet naar 1/8e finales dubbelspel, ook Cédric Nuytinck door

Sport | Van de vier Belgische mannen die actief zijn op het EK tafeltennis is enkel Adrien Rassenfosse er dinsdag niet in geslaagd de eerste ronde van de hoofdtabel in het dubbelspel te overleven. Martin Allegro en Florent Lambiet, die samen een duo vormen, konden zich net als Cédric Nuytinck plaatsen voor de achtste finales in München.

Door Belga

Deel dit nieuws

Allegro en Lambiet versloegen het Sloveense duo Tilen Cvetko-Peter Hribar met 3 sets tegen 1 (11-7, 11-8, 9-11 en 13-11) na een partij die 34 minuten duurde. Woensdag spelen de twee Belgen tegen de Hongaren Csaba Andras en Janos Majoros voor een plek in de kwartfinales.

Nuytinck vormt een dubbelpaar met de Pool Jakub Dyjas, zij bleken dinsdag te sterk voor het Kroatisch duo Filip Zeljko en Tomislav Kovic. Na 27 minuten eindigde de partij op een 3-1 voor de Belg en de Pool (11-3, 12-10, 9-11, 11-7). In hun achtste finale wachten nu de Zweden Anton Källberg en Jon Persson, die partij wordt eveneens woensdag afgewerkt.

Voor Rassenfosse en zijn Noorse partner Borgar Haug eindigde het dubbeltoernooi in de zestiende finales. Tegen de Tsjechen Pavel Sirucek en Jiri Martinko gingen ze de boot in met 3-1 (8-11, 11-8, 11-5, 11-7) na 26 minuten wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top