Thomas Carmoy naar hoogspringfinale: "Moet in top zes kunnen eindigen"

Sport | Thomas Carmoy plaatste zich dinsdag op het EK atletiek in München voor de finale van het hoogspringen. Het volstond om over 2m21 te gaan. "In de finale moet ik in de top zes kunnen eindigen", zei de Carolo na de kwalificaties.

Door Belga

Deel dit nieuws

Amper drie keer moest Carmoy in actie komen in de kwalificaties. Eitje. "Veel vermoeidheid heb ik niet opgedaan en dat is belangrijk met het oog op de finale", zei hij nadien. "Een echte verrassing is het voor mij niet dat 2m21 volstaat voor de finale. Misschien had ik eerder 2m25 verwacht, maar verbaasd ben ik niet. Zelf had ik wel op 2m25 willen springen voor het vertrouwen, maar het zal voor in de finale zijn. Morgen kan ik eventueel nog een kleine training doen om nog wat extra vertrouwen te tanken." De finale volgt donderdag.

In de finale start Carmoy met behoorlijk wat ambitie, maar zonder uitgesproken verwachtingen. "Ik wil in de eerste plaats honderd procent geconcentreerd zijn en alles geven wat ik in mij heb", klonk het. "Alles is mogelijk, maar het zal op details aankomen. Ik hoop rond mijn persoonlijk record (2m27, indoor 2m28) uit te komen en dan moet ik bij de eerste zes kunnen eindigen. Een medaille zou uitzonderlijk zijn, maar daar ga ik me niet op concentreren. Op het EK indoor vorig jaar had ik ook geen medaille verwacht, en toch stond ik op het podium. Soms presteer je beter als je niet te veel verwacht. De sfeer in het stadion kan alvast helpen. Die is ongelofelijk, en ik ben iemand die beter springt met luide aanmoedigingen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top