Kooij blijft Philipsen voor en verovert tiende seizoenszege in de Ronde van Denemarken

Wielersport | Olav Kooij heeft de openingsrit in de Ronde van Denemarken (Den/2.Pro) op z'n naam gebracht. De Nederlander sprintte na 222,6 kilometer in Koge naar de zege voor Jasper Philipsen en Timothy Dupont. Hij is meteen ook de eerste leider. Met Jasper Stuyven op de zesde plaats eindigde nog een derde landgenoot in de top tien.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Ronde van Denemarken betekende de terugkeer in competitie van Egan Bernal na z'n zware valpartij op training in januari. De Colombiaan moet in Denemarken koersritme opdoen en vertrouwen tanken. Hij start er volgens zijn team zonder stress en vond in de eerste rit niet meteen z'n gading met alleen maar vlakke kilometers.

Nadat de obligate vlucht van de dag, zes renners met onder hen geen landgenoten, werd opgeraapt op 10 kilometer van het einde begon de sprintvoorbereiding. Jumbo-Visma leidde de dans in de technische finale voor sprinter Olav Kooij, Alpecin-Deceuninck en Quick Step-Alpha-Vinyl schoven pas iets voor de vod van de laatste kilometer naar voren.

De sprint werd nog ontsierd door een massale valpartij diep in de finale waardoor het peloton in stukken brak. Jasper Philipsen bleef uit de problemen en begon de sprint van ver. Te vroeg, want hij zag Kooij nog voorbijsnellen, goed voor z'n tiende zege van het seizoen en dat op 20-jarige leeftijd. De Nederlander is meteen ook de eerste leider.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top