AA Gent haalt met Jens Petter Hauge (Frankfurt) vervanger voor Tissoudali

Jupiler Pro League | Jens Petter Hauge, een 22-jarig Noors talent, wordt door KAA Gent voor één jaar gehuurd van Eintracht Frankfurt. Hij onderging al zijn medische testen en werd vanmiddag na het ondertekenen van zijn contract officieel voorgesteld in de Ghelamco Arena.

Door Belga

Deel dit nieuws

De aanvaller kreeg zijn opleiding bij Bodo/Glimt, waar AC Milan hem twee seizoenen geleden op het spoor kwam. Met name in de derde kwalificatieronde voor de Europa League liet Hauge een sterke indruk, hij scoorde en gaf een assist tegen Milan. De Italianen betaalden prompt 4,8 miljoen euro voor de dan 20-jarige Noor. 

Bij Milan werd hij in het seizoen 2020/2021 vooral als invaller gebruikt, toch kwam Hauge aan 5 doelpunten. Het seizoen erop werd hij aan Eintracht Frankfurt uitgeleend, maar ook daar moest de speler het voornamelijk met invalbeurten stellen. In totaal klokte hij alsnog af op 38 wedstrijden voor de latere Europa League-winnaar, daarin was hij goed voor 3 doelpunten en 2 assists. Ook in de EL-finale kwam hij in actie.

De Bundesliga-club legde deze zomer een som van 10 miljoen euro op tafel om hem definitief over te nemen van Milan, maar acht het nu beter voor zijn ontwikkeling om een jaartje verder te rijpen in de Jupiler Pro League. 

Bij Gent moet Hauge naast Hugo Cuypers het speerpunt van de aanval worden. Hij kan als linkerflankaanvaller of als nummer 10 uitgespeeld worden.Door het langdurig uitvallen van Tarik Tissoudali (kruisbandletsel) was de spoeling dun geworden in het offensieve compartiment van de Buffalo's.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top