West Ham duwt door voor Hans Vanaken, Memphis Depay op weg naar Juventus?

Voetbal |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zulte Waregem kan met Jean-Luc Dompé een van zijn sleutelspelers verliezen. De Duitse tweedeklasser Hamburg zou zich graag van de diensten van de Essevee-speler verzekeren. Volgens Het Nieuwsblad zijn de onderhandelingen met de speler, die vorig seizoen 14 assists afleverde in competitieverband, ondertussen in een vergevorderde fase.

Rode Duivel Hans Vanaken staat dan weer opnieuw in de belangstelling van West Ham. De clubleiding van Club Brugge ziet zijn 29-jarige spelmaker echter niet graag vertrekken. Het veegde een eerste bod van 10 miljoen euro resoluut van tafel, de Hammers bereiden ondertussen een verbeterd bod voor.

In Genk is het een komen en gaan van spelers. Nog volgens Het Nieuwsblad zal de Colombiaanse rots in de branding Jhon Lucumi Limburg inruilen voor een avontuur in de Serie A bij Bologna, dat 8 miljoen euro veil heeft. In de omgekeerde richting streek Ally Samatta terug neer in de Cegeka Arena. De Tanzaniaanse spits wordt gehuurd van Fenerbahçe. Verder heeft Genk ook Yira Sor in het vizier. De 21-jarige Nigeriaanse flankspeler komt momenteel nog uit voor Slavia Praag.

Wat met Cristiano Ronaldo?

Manchester City heeft dinsdag de komst van Sergio Gomez geofficialiseerd. De Spaanse vleugelverdediger maakt de overstap van Anderlecht, dat zo’n 15 miljoen euro vangt voor een van zijn smaakmakers van de voorbije voetbaljaargang.

Bij Manchester United blijft er aan een oplossing voor Cristiano Ronaldo gewerkt worden. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en de club bekijken de opties, maar de meervoudige Gouden Bal-winnaar zal niet zomaar andere oorden mogen opzoeken.

In Barcelona lijkt Memphis Depay uiteindelijk toch op weg naar de uitgang. Door zijn statuut van wisselspeler is de Nederlander niet langer tegen een vertrek. Juventus zou zelfs al tot een akkoord gekomen zijn met Barcelona om hem over te nemen, aldus Marca.

De koophonger van Barça is bovendien nog steeds niet gestild. Op links zou Xavi er maar wat graag Marcos Alonso bijhalen en de onderhandelingen met Chelsea gaan de goede richting uit. Op rechts volgen de Catalanen de piste van Thomas Meunier, maar Juan Foyth van Villarreal zou de voorkeur genieten. Gerard Romero laat zelfs weten dat het bestuur van Barcelona de makelaar van Foyth ontmoet heeft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top