Het botert niet tussen Mbappé en Neymar

Ligue 1 | Met Christophe Galtier aan het hoofd van Paris Saint-Germain moest de rust terugkeren, maar tussen de twee sterren van de ploeg, Neymar en Mbappé, hangt een donderwolk. De Fransman heeft de macht gegrepen, maar de Braziliaan is er nog steeds.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Parijzenaars hadden het makkelijk afgelopen weekend tegen Montpellier. De eindstand van 5-2 doet vermoeden dat alles peis en vree is bij PSG, maar in het Parc des Princes loopt het tussen enkele spelers helemaal niet vlot. Nadat Kylian Mbappé een penalty miste, kregen de Parijzenaars een tweede kans en die miste Neymar niet.

De Braziliaan vierde zijn doelpunt met Messi, maar Mbappé bleef op de achtergrond. Het was eraan te zien dat hij niet blij was voor zijn ploeggenoot. Het botert niet tussen de twee kopmannen en daar is een eenvoudige verklaring voor: de Fransman vroeg aan zijn club om Neymar te verkopen.

Mbappé, koning van de wereld

Toen hij eind vorig seizoen zijn contract verlengde tegen alle verwachtingen in (kenners voorspelden dat hij zou verkassen richting Real Madrid), kreeg Mbappé een hele resem garanties van zijn ploeg. Zo werd hem onder andere beloofd dat hij een spilfiguur zou zijn in de toekomst van PSG. En in die toekomst speelt Neymar volgens hem geen rol.

Mbappé heeft het blijkbaar gehad met de plaats die Neymar inneemt in de kleedkamer, terwijl hij al enkele seizoenen weinig betrokkenheid toont. Voeg daar nog bij dat de speler enkele jaren geleden nog te kennen gaf dat hij terug wilde keren naar Barça, en je begrijpt waarom Mbappé naar de directie stapte om diens vertrek te vragen. Maar tot op vandaag zit Neymar nog steeds bij PSG, en nu de twee spelers een zeer verschillende seizoensstart kennen, is Mbappé helemaal op zijn tenen getrapt.

Galtier bedaart gemoederen

Zal Neymar PSG verlaten? De Parijse club houdt zijn vertrek niet tegen, maar moet wel vaststellen dat de Braziliaan in vorm is. Christophe Galtier verdedigt hem zelfs. “Sinds 4 juli is er op Neymar niets aan te merken. Hij staat er fysiek helemaal. Hij presteert tijdens de wedstrijden, vindt geluk in het spel en grijpt zijn kansen. Hij werkt voor zijn ploeg. Ik kan hem niets verwijten, zeker niet als hij zo verder blijft spelen. Niemand kan voorspellen hoe het einde van de transferperiode zal lopen, maar ik ben tevreden”, liet de trainer weten.

De vraag van Mbappé zal Neymar misschien extra gemotiveerd hebben om te tonen dat hij net zo belangrijk kan zijn voor PSG als zijn Franse tegenspeler. Zijn verstandhouding met Messi, een belangrijke speler in zijn vertrek uit Barcelona, zou dit seizoen wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Galtier en PSG zullen de gemoederen moeten bedaren tussen de twee mannen, als ze niet willen dat een potentieel prachtig seizoen aan diggelen geslagen wordt. In de woorden van Thierry Henry: “bij PSG is er altijd wel een probleem”.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top