Kan Seraing op de vijfde speeldag eindelijk punten pakken op het veld van KAS Eupen?

Jupiler Pro League | Vrijdag verwelkomt KAS Eupen, dat na twee nederlagen drie punten telt, Seraing. Die ploeg staat met nul punten nog steeds helemaal onderaan de ladder. Bij KAS Eupen zagen we al opflakkeringen met hier en daar een goede prestatie, maar dat leidde voorlopig nog niet tot meer punten. Voor Seraing dringt de tijd elke week een beetje meer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag omstreeks 16u ontvangt kV Oostende Sint-Truiden. De Kanaries werden vorige week verslagen door Anderlecht en zagen zo hun reeks van twaalf wedstrijden zonder nederlaag in de competitie beeïndigd. Tegen Oostende gaan ze op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. De Kustboys halen voorlopig 6 op 12 en zullen zich niet zomaar gewonnen geven.

Genk even aan de leiding?

De vijfde speeldag gaat verder in Limburg, waar Genk het opneemt tegen Cercle Brugge. Na een nederlaag op de openingsspeeldaag kon Genk zich herpakken met drie overwinningen op rij waardoor de Limburgers nu op de tweede plaats in het klassement staan. Als ze winnen, kunnen ze de achterstand op Antwerp inhalen. Die ploeg speelt pas over veertien dagen hun vijfde wedstrijd van het seizoen tegen Union. Ook Cercle Brugge kent een moeilijke start van het seizoen en telt nog maar vier punten, ook zij moeten dus dringend beter gaan spelen.

Club Brugge speelt een week na de overwinning tegen OHL tegen KV Kortrijk, dat zich met vier punten in dezelfde situatie als Cercle bevindt. De huidige landskampioen wil ongetwijfeld voor de tweede keer op rij winnen om Anderlecht en Genk niet te ver uit te laten lopen in de stand. Antwerp telt intussen vijf punten meer dan Brugge.

Standard moet reageren 

Zulte-Waregem, dat al drie wedstrijden niet kon winnen en slechts één op negen haalt, speelt tegen Charleroi. De Carolos wonnen afgelopen zondag in Seraing en konden die opkikker goed gebruiken. De ploeg uit Henegouwen zal op dat elan willen voortgaan en wil ongetwijfeld winnen om de top 4 in het vizier te houden.

Standard speelt zondag om 18u30 tegen OHL. Na een 4-2-nederlaag tegen promovendus Westerlo afgelopen zondag heerst er een crisis in Luik. De ploeg haalt slechts vier op twaalf en moet dringend herbronnen om het tij te keren. Na twee overwinningen in het begin van het seizoen, viel ook OHL intussen terug in de rangschikking na twee verloren wedstrijden. Misschien kan Standard daarvan profiteren?

De vijfde speeldag wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Mechelen en Westerlo. Mechelen is in de winning mood en wil dat gevoel vasthouden, terwijl Westerlo in de top 8 wil blijven en zich niet snel gewonnen zal geven. 

Antwerpen - Union Saint-Gilloise (31/8) en Anderlecht - KAA Gent (1/9) zijn uitgesteld door de wedstrijden in de Europa League

De kalender van speeldag 5 van de Jupiler Pro League :

Vrijdag 19 augustus

Zaterdag 20 augustus

Zondag 21 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top