Lotto Soudal mikt op ritsucces met vier Belgen in selectie voor de Ronde van Spanje

Wielersport | Met Cedric Beullens, Steff Cras, Thomas De Gendt en Maxim Van Gils behoren er vier Belgen tot de selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van Spanje, die vrijdag van start gaat in Utrecht. De ploeg streeft in eerste instantie ritsucces na. Dat meldt de Belgische WorldTourformatie dinsdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Australiërs Harry Sweeny en Jarrad Drizners, de Italiaan Filippo Conca en de Pool Kamil Ma?ecki vervolledigen de selectie van Lotto Soudal.

"Ik denk dat we een sterke, uitgebalanceerde ploeg hebben voor deze laatste grote ronde van het seizoen", zegt sportdirecteur Kurt Van de Wouwer. "Zonder een uitgesproken kopman, maar dat biedt mogelijkheden aan iedereen om zijn kans te gaan. Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles gezien en meegemaakt heeft. In 2017 won hij een rit in de Vuelta en de afgelopen Giro heeft hij laten zien dat hij het nog altijd kan. Hij kan onze jonge renners gidsen doorheen hun eerste grote ronde. We hebben drie debutanten in een grote ronde: Cedric Beullens, Jarrad Drizners en Filippo Conca."

"Harry Sweeny liet in de Ronde van de Ain zien dat hij in een heel goede conditie is", vervolgt Van de Wouwer. "Filippo Conca, Kamil Ma?ecki en Jarrad Drizners toonden ook dat ze in orde zijn en Cedric Beullens kan misschien al in het openingsweekend in Nederland zijn kans gaan wanneer we te maken zouden krijgen met waaiers. Maxim Van Gils zal proberen mee te gaan in ontsnappingen in lastigere etappes. En Steff Cras was vorig jaar 20e in het algemeen klassement en mag daar ook dit jaar de nodige ambities voor koesteren. Hij zal proberen zo lang mogelijk mee te gaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top