Atlético, met Witsel in de basis als verdediger, wint competitieopener tegen Getafe

La Liga | Atlético Madrid heeft maandag in de Spaanse Liga zijn competitieopener tegen Getafe vlot gewonnen. Atlético haalde het met 0-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hoewel eerder het omgekeerde verwacht werd, startte Axel Witsel in de basiself en Yannick Carrasco op de bank. Witsel deed dat als centrale verdediger in een driemansdefensie. Ook Antoine Griezmann kreeg van coach Diego Simeone verrassend geen plek in de basis.

Al na 15 minuten tekende Alvaro Morata voor de 0-1, op aangeven van João Felix. Dezelfde tandem maakte er in de 59e minuut 0-2 van. Met zijn twee doelpunten vierde de Spaanse international de ideale rentree bij Atlético na twee seizoenen op uitleenbasis bij Juventus.

Voor Simeone was die uitgediepte voorsprong het sein om aan vervangingen te denken. Zowel Carrasco als Griezmann werden in minuut 62 van de bank gehaald. Nog geen kwartier later bedankte de Franse aanvaller met de verlossende 0-3, op aangeven van alweer Felix, die zo zijn hattrick aan assists compleet maakte.

Carrasco, die op de linkerflank inviel voor Saul Niguez (teruggekeerd na een jaartje Chelsea), kende een eerder anonieme invalbeurt. Enkel een gele kaart in de 90e minuut kan als wapenfeit achter zijn naam geschreven worden. Witsel bleef de hele partij op het veld en deed het uitstekend als verdediger, net zoals tijdens de oefencampagne.

Voor Atlético betekent de 0-3 uitzege op Getafe de ideale start van het seizoen, waarin de Madrilenen beter hopen te doen dan de derde plek van vorig seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top