Twintigduizend mensen zien Brussels bloementapijt vanop balkon stadhuis

Nieuws | Zowat 20.000 mensen hebben de voorbije dagen het bloementapijt op de Brusselse Grote Markt bewonderd vanop de balkons van het stadhuis. Dat melden de organisatoren. Een ticket kostte 7 euro.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2018, de vorige editie van het evenement, waren er iets meer bezoekers op de balkons: 22.000 à 23.000.

Normaal ligt er om de 2 jaar een bloementapijt op de Grote Markt, maar 2020 werd overgeslagen wegens de coronapandemie. Dit jaar lag het tapijt er van 12 tot 15 augustus.

Karel Goethals van de organiserende vzw merkt op dat de toeristen terug zijn. "Bij de groepen die reserveerden voor het balkon van het stadhuis, hebben we veel Amerikanen en Duiters gezien. Op zondag was er wat minder volk, misschien door de hittegolf."

Om te vieren dat het initiatief 50 jaar bestaat, werd deze keer gekozen voor een herinterpretatie van het allereerste ontwerp uit 1971 van Etienne Stautemas. Het thema van dat tapijt was "Arabesken" en het werd gekenmerkt door zijn sierlijke vormen. De Mexicaanse kunstenares Roo Aguilar Aguado en Koen Vondenbusch, leerling van Stautemas, gaven het ontwerp een eigentijdse make-over.

Er werd gevreesd dat de hitte een impact zou hebben, maar volgens Goethals hield het tapijt goed stand. Vooral de begonia's hadden last van de warmte, maar een deel werd vervangen door sterkere dahlia's.

De bloemen van het tapijt worden na afloop van het evenement aan het goede doel geschonken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top