Margo Degraef verliest eerste poulewedstrijd op EK tafeltennis

Sport | Margo Degraef (ITTF 256), de enige Belgische vrouw op het EK tafeltennis in München, heeft haar eerste van twee poulewedstrijden in het individuele toernooi niet kunnen winnen. De Nederlandse Shuohan Men (ITTF 142) bleek in drie sets te sterk: 11-8, 11-6, 11-9. Geen presentje voor zichzelf dus op haar 24e verjaardag. Dinsdag wacht de Finse Ramona Batz (ITTF 556) in de tweede wedstrijd van groep 9.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdag werd Degraef al uitgeschakeld in de kwalificatierondes van het dubbel bij de vrouwen. Met haar partner, de Spaanse Sofia Xuan Zhang, verloor ze in drie sets van het Oostenrijks-Tsjechische duo Solja/Sevcikova (11-5,11-7, 11-1). En ook in het gemengd dubbel is het verhaal van de Belgische nummer 1 al afgelopen sinds afgelopen weekend. Aan de zijde van de Israëliër Michael Tauber ging ze met 3-1 de boot in tegen Carlos Caballeros en Sofia Xuan Zhang.

Bij de mannen meer succes voor de Belgische tafeltennisdelegatie op dit EK in Duitsland. Zowel Martin Allegro (ITTF 86), Cedric Nuytinck (ITTF 89), Adrien Rassenfosse (ITTF 132) als Florent Lambiet (ITTF 240) konden eerder op maandag ieder hun tweede wedstrijd in de kwalificatieronde winnen. Daardoor zijn de vier Belgen verzekerd van een plek op de hoofdtabel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top