Hanne Claes mikt op finale: "Zal persoonlijk record nodig hebben, maar geloof erin"

Sport | Hanne Claes loopt donderdag de halve finale van de 400 meter horden op het EK atletiek in München. Bij het vorige EK, in 2018 in Berlijn, was ze nog vierde. "Ik zal een persoonlijk record nodig hebben voor de finale, maar ik geloof erin", vertelde ze maandag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het niveau ligt een stuk hoger dan vier jaar geleden", beseft Claes. "Vroeger waren de atletes in de 54 seconden uitzonderingen, dit jaar zijn er zo tien. De 400 meter horden gaat in de hele wereld in stijgende lijn. Dat Sydney McLaughlin in de 50 seconden loopt, zegt al veel. Een echte verklaring voor die progressie heb ik niet, al zijn er waarschijnlijk gewoon meer atletes die zich specifiek op die discipline zijn gaan toeleggen. Ik ga mijn persoonlijk record moeten aanscherpen om de finale te halen, maar ik geloof erin."

Claes koos ervoor om niet naar het WK in Eugene af te reizen en alles op het EK te zetten. Zal die keuze haar een voordeel opleveren? "Het zal van persoon tot persoon afhangen, maar ik heb goed kunnen trainen, ben wedstrijden blijven lopen en voel me helemaal klaar voor dit kampioenschap", klinkt het. "Van de jetlag heb ik alvast geen last gehad de voorbije weken."

De eerste ronde moet Claes niet afwerken omdat ze over één van de twaalf snelste tijden beschikt. "Echt eerlijk vind ik het niet. Op een kampioenschap zou iedereen vanop gelijke hoogte moeten vertrekken, maar ik ben er persoonlijk wel blij mee. Zo kan ik in de halve finales met extra energie starten. Ik geef altijd alles en ben niet goed in op reserve lopen, dus die eerste ronde zou mij alleen maar krachten gekost hebben", besloot ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top