Tom Dumoulin stopt met onmiddellijke ingang met wielrennen

Wielersport | Tom Dumoulin stopt met onmiddellijke ingang met wielrennen. Dat heeft de 31-jarige Nederlander van Jumbo-Visma, die het plan had om na afloop van het seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten, maandag op sociale media bevestigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlander laste eerder al eens een pauze van meerdere maanden in en besloot begin juni om definitief te stoppen aan het einde van het seizoen. Dumoulin vervroegt echter zijn wielerpensioen en stopt nu met onmiddellijke ingang met koersen.

De Nederlander begon zijn carrière in 2011 bij het continentale team van Rabobank. Daarna droeg hij onder meer het shirt van Sunweb (2017-2019) en Jumbo-Visma (vanaf 2020). Dumoulin won in 2017 de Ronde van Italië en werd een jaar later tweede in de Giro en de Tour. Hij won in totaal negen etappes in grote rondes. In het tijdrijden werd hij individueel en met de ploeg wereldkampioen (allebei in 2017) en twee keer viceolympisch kampioen (2016 en 2021).

De Nederlander was aanvankelijk van plan om zijn loopbaan volgende maand na het WK in het Australische Wollongong te beëindigen en nog eenmaal te knallen in de tijdrit. Maar zover komt het dus niet. "Ik had de droom om me daarop voor te bereiden zoals voor de Spelen van Tokio", meldt hij. "Op mijn manier, met ondersteuning van mijn team en met mijn motivatie als belangrijkste brandstof. Maar de tank is leeg, de benen voelen zwaar en de trainingen verlopen niet zoals ik had gehoopt en zoals nodig is voor een topprestatie op het WK."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top