Deze televisietips mag je dit weekend niet missen!

Films | Voor velen onder ons is vrijdagavond het moment om even te ontspannen na een drukke werkweek. Proximus Pickx gidst je tijdens dit weekend op weg om naar een leuke televisieavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jackie

De Amerikaanse president John F. Kennedy werd in 1963 in Dallas vermoord door Lee Harvey Oswald. Het gonst tot op vandaag nog steeds van de geruchten over de motivatie van Oswald om de staatsleider om het leven te brengen, maar daar gaat deze biografische film uit 2016 niet over. 'Jackie' bekijkt de feiten vanuit de ogen van Jacqueline, zijn echtgenote. Via een gesprek met een journalist beleeft ze opnieuw de gruwelijke momenten na de aanslag op haar man.

Bekijk ‘Jackie’ op vrijdag 19 augustus om 23u15 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Erin Brockovich

Deze biografische film uit 2000 met Julia Roberts in de hoofdrol heeft nog niet aan actualiteit ingeboet. Het is een verfilming van de waargebeurde juridische strijd tussen Erin Brockovich, de secretaresse van een Amerikaanse advocaat, en het nutsbedrijf Pacific Gas and Electric Company (PG&E). Dat bedrijf loosde kankerverwekkende stoffen zoals chroomtrioxide in het grondwater in Californië, waardoor talloze inwoners zwaar ziek werden en overleden. Erin gaat de juridische strijd aan met het bedrijf nadat ze enkele slachtoffers ontmoet.

Bekijk ‘Erin Brockovich’ op vrijdag 19 augustus om 22u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: Bohemian Rhapsody

Of je nu jong of oud bent: iedereen kent wel het iconische beeld van Freddie Mercury die tijdens een Queen-concert het beste van zichzelf geeft. 'Bohemian Rhapsody' is een verfilming van zijn leven. Voor Rami Malek betekende de rol van de legendarische zanger zijn doorbraak: hij won onder meer een Oscar en een Golden Globe voor zijn vertolking.

Bekijk ‘Bohemian Rhapsody’ op zaterdag 20 augustus om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Australia

In dez dramafilm erft de Engelse aristocrate Sarah Ashley (Nicole Kidman) op de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een ranch in Australië. Al gauw nemen enkele gewiekste veebaronnen haar in het vizier, zij hopen haar grond te kunnen verwerven. Ze ziet zich daarom verplicht om naar Australië te reizen en daar samen te werken met een nogal ruwe veehoeder, een rol van Hugh Jackman. Ze groeien naar elkaar toe wanneer Darwin, de stad waarin ze wonen, het mikpunt wordt van bombardementen door het Japanse keizerrijk.

Bekijk ‘Australia’ op zaterdag 20 augustus om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: The Death of Stalin

Deze zwarte komedie biedt een nogal eigenwijze kijk op het overlijden van Sovjetleider Jozef Stalin in 1953 en de machtsstrijd die daarna ontstond. Deze Brits-Frans-Belgische coproductie met een ensemblecast van onder meer karakteracteur Steve Buscemi, Michael Palin en Andrea Risebrough. Opmerkelijk: deze film mag niet worden vertoond in Rusland omdat 'The Death of Stalin' te veel de spot dreef met het verleden van de Sovjet-Unie.

Bekijk ‘The Death of Stalin’ op zondag 21 augustus om 22u40 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

The Bridge on the River Kwai

Voor een echte filmklassieker stem je best af op VTM4, dat vanavond 'The Bridge on the River Kwai' uitzendt. Deze film speelt zich af nabij een brug over de rivier Kwai in het centraal gelegen Thaise stadje Kanchanaburi. Britse krijgsgevangenen worden tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen om een rivierbrug te bouwen. Waar ze eerst nog het plan proberen te saboteren, besluiten ze later om de brug zo goed mogelijk te bouwen en zo de Japanse bezetter af te troeven. De film kreeg in 1957 maar liefst 7 Oscars, waarvoor een voor beste film en beste regie.

Bekijk ‘The Bridge on the River Kwai’ op zondag 21 augustus om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top