De jonge Belg Largie Ramazani is klaar om helemaal te ontploffen in La Liga

La Liga | Op de eerste speeldag in La Liga wist Almeria ei zo na te stunten tegen Real Madrid. De jonge Belg Largie Ramazini speelde zich meteen in de kijker door een doelpunt te scoren tegen Thibaut Courtois.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Largie Ramazani en Thibaut Courtois waren de twee Belgen aan de aftrap bij Almeria-Real Madrid, terwijl Eden Hazard na een uur mocht invallen. Na de invalbeurt van die laatste scoorde Real Madrid nog twee keer, waardoor het alsnog met 1-2 won. De Spaanse landskampioen stond lange tijd 1-0 achter na een vroeg doelpunt van Ramazani.

Straf debuut

De 21-jarige Ramazani miste zijn debuut in La Liga niet, want na amper zes minuten trapte hij de bal tegen de netten. De voormalige speler van Anderlecht, Charlton en Manchester United was bijzonder aanwezig en liet een zeer goede indruk achter. De Belgische jeugdinternational charmeerde met zijn prestatie.

Met zijn diepgang, snelheid en dribbels was hij een gesel voor Antonio Rüdiger, die het niet onder de markt had tegen de jonge Belg. Jammer genoeg leverde het doelpunt van de jonge Belg geen gelijkspel of overwinning op, want Lucas Vazquez en David Alaba bezorgden Real Madrid alsnog de drie punten.

Lovende Spaanse pers

Ramazini streek in 2017 neer bij Manchester United, waar hij voor de U23 speelde. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap naar tweedeklasser Almeria,waar hij vorig jaar goed was voor 8 doelpunten en 1 assist in 30 competitiewedstrijden. De prestatie van Ramazani tegen Real Madrid zorgde voor de nodige lof in de Spaanse pers. De Spaanse krant AS schreef het volgende: “Ramazani was de beste speler bij Almeria. Trainer Rubi veranderde zijn tactiek, waardoor hij een vrije rol kreeg. Hij maakte het de verdediging van Real Madrid bijzonder lastig."

Het is nu aan de jonge Belg om zijn uitstekende debuut te bevestigen. Een paar maanden voor het WK in Qatar lijkt Roberto Martinez er mogelijk een optie bij te hebben in de aanval. Wie weet is er misschien wel een verrassing op komst in de WK-selectie.

Het programma van speeldag 2 in La Liga op Eleven Sports:
 
Vrijdag 19 augustus

Zaterdag 20 augustus

  • Celta de Vigo - Real Madrid: vanaf 22u00 op Eleven 1
Zondag 21 augustus

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top