Antonio Banderas en Penelope Cruz drijven de spot met de filmindustrie in ‘Competencia Oficial’

Films | Sinds woensdag kan je in de Belgische bioscopen kijken naar ‘Competencia Oficial’. De film gaat over een steenrijke zakenman die koste wat het kost een film wil maken om een plekje in de geschiedenisboeken te veroveren. Proximus Pickx vertelt je alles over deze satirische film die een bijzondere kijk op de filmindustrie oplevert. Antonio Banderas en Penelope Cruz vertolken de hoofdrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze Spaans-Argentijnse film, geregisseerd door Mariano Cohn en Gastón Duprat, volgt een miljardair die een film wil maken. Om een blijvende indruk op de geschiedenis na te laten, huurt hij de grootste specialisten in. De beroemde filmmaker Lola Cuevas, de Hollywood-ster Félix Rivero en de radicale theateracteur Iván Torres moeten de zakenman helpen. Maar als je zo’n getalenteerde mensen inhuurt, is hun ego vaak nog veel groter…

Met haar oogverblindende haartooi in de stijl van ‘Sideshow Bob’ moet Lola Cuevas aan de slag als een briljante maar moeilijke en egocentrische kunstenares. In opdracht van de trieste miljardair die vindt dat zijn leven een mislukking is geweest, begint ze aan een vrije vertaling van een populaire roman. Ze gebruikt twee steracteurs die als twee uitersten moeten optreden in de hoop dat de spanning op een gegeven moment te veel wordt. Op die manier denkt de filmmaakster dat ze de beste film ooit zal maken.

 

Vernietigend voor de filmindustrie

In dit komedie-drama schitteren onder meer Antonio Banderas, Penélope Cruz en Oscar Martinez. Hoewel veel films aandacht besteden aan de pretentieuze ego’s van beroemdheden, is dat in deze film eigenlijk niet het geval. De briljante acteurs spelen hun rol dermate goed, dat de kijker heel goed leert hoe je de filmindustrie moet relativeren. In één bepaalde scène wikkelt de opvallende regisseur, gespeeld door Cruz, haar twee steracteurs in als mummies. Terwijl ze helemaal vast zitten, laat ze al hun prijzen verbrijzelen in een machine. Van een grappig moment gesproken!

Hoewel ‘Competencia Oficial’ een beetje te lichtvoetig lijkt om echt uit te groeien tot een topfilm, is de film van Cohn en Duprat toch echt de moeite waard om even te bekijken. Vooral de bijzondere ideeën, die soms van een absurd niveau zijn, van Lola, Félix en Iván leveren heel grappige scènes op. 

Bekijk 'Official Competition' nu in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top