Roglic fit genoeg om met Jumbo-Visma naar Spanje te gaan

Wielersport | Primoz Roglic gaat vanaf vrijdag op jacht naar zijn vierde opeenvolgende eindzege in de Ronde van Spanje. De Sloveense wielrenner van Jumbo-Visma is fit genoeg om in Utrecht aan de start te staan van de Vuelta, de etappekoers die hij de afgelopen drie jaar won. Roglic verliet vorige maand de Tour de France na veertien etappes als gevolg van de verwondingen die hij bij een val eerder in de ronde had opgelopen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 32-jarige Sloveen hervatte begin deze maand de training. Het was onzeker of Roglic op tijd fit zou zijn voor de Vuelta. "We zijn heel blij dat Primoz na de zware blessure die hij opliep in de Tour de France toch kan starten in de Vuelta", zegt sportief directeur Merijn Zeeman. "Logischerwijs heeft hij niet de beste voorbereiding gehad, maar we hebben groot respect voor hem, hoe hij zich toch nog heeft weten klaar te stomen."

Roglic krijgt onder anderen de Nederlanders Robert Gesink, Sam Oomen en Mike Teunissen mee. De rest van de ploeg bestaat uit de Australiërs Rohan Dennis en Chris Harper, de Amerikaan Sepp Kuss en Edoardo Affini uit Italië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top