Stephen Curry vs LeBron James, een NBA-klassieker om vingers en duimen bij af te likken!

Basketbal | Het NBA-seizoen begint over twee maanden en zopas is bekendgemaakt welke franchises het in de openingswedstrijd tegen elkaar mogen opnemen: de Golden State Warriors tegen de LA Lakers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat de Golden State Warriors als verdedigende kampioenen de openingswedstrijd mochten spelen, is geen verrassing. Op 18 oktober mag het team van Stephen Curry het beste van zichzelf geven. Ze nemen het op tegen de LA Lakers van LeBron James. Basketballiefhebbers zullen ongetwijfeld smullen van deze line-up, al heeft de franchise uit Los Angeles een teleurstellend seizoen achter de rug.

Ring

Zoals de traditie het voorschrijft, zal deze eerste wedstrijd van het seizoen een gelegenheid zijn voor de verdedigende kampioenen om hun kampioenschapsringen in ontvangst te nemen en hun fans te ontmoeten in een kolkend Chase Center. De Warriors mogen ook een nieuw kampioenschapsvaandel aan het plafond van de zaal bevestigen voor de vierde titel sinds 2015.

Dit succes zal ook de LA Lakers en in het bijzonder LeBron James motiveren om in de openingsmatch hun beste beentje voor te zetten. LeBron begint nu aan zijn twintigste NBA-seizoen en is slechts 1.326 punten verwijderd van het recordaantal punten ooit in de NBA. Als hij dit seizoen hoge ogen gooit met de Lakers, zou hij het record van Kareem Abdul-Jabbar kunnen overtreffen.

Mooi kerstcadeau

Het is nog wat vroeg, maar een ander mooi moment in het komende NBA-seizoen wordt Kerstmis. Op de eerste kerstdag staan er een reeks topwedstrijden op de affiche, waarin het ongetwijfeld heftig aan zal toegaan. De Celtics en de Bucks nemen het opnieuw tegen elkaar op, in een herkansing van de laatste halve finales van de Eastern Conference. Ook de Knicks en de Sixers duelleren om de felbegeerde zege.


In het westen knokken de Lakers tegen het Dallas van Luka Doncic, een samenkomst die altijd vuurwerk belooft. De Warriors zullen deze lange dag voor basketbalfans voortzetten met een duel tegen de Grizzlies van Ja Morant. Als kers op de taart zal Denver het opnemen tegen Phoenix. We durven te wedden dat je als toegewijde basketbalfan weinig kans gaat krijgen om je kerstdiner met je familie op te eten! 

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top