Evenepoel kent ploegmaats in Spanje

Wielersport | Remco Evenepoel kan rekenen op vier Belgische ploegmaats in de Ronde van Spanje, die vrijdag van start gaat in Utrecht: Dries Devenyns, Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke. Dat heeft Quick-Step Alpha Vinyl bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Evenepoel voert de selectie van de Belgische WorldTourformatie aan, samen met de Franse wereldkampioen Julian Alaphilippe. Hij rijdt voor de tweede keer in zijn carrière een grote ronde, na de Giro van vorig jaar. Daar moest Evenepoel uiteindelijk opgeven.

Evenepoel boekte tot dusver elf zeges dit jaar, waaronder Luik-Bastenaken-Luik en de Clasica San Sebastian.

Alaphilippe staat voor de tweede keer aan de start van de Vuelta. Bij zijn debuut in 2017 boekte hij een ritzege. Zoals bekend werd de Fransman uit de selectie gelaten voor de Ronde van Frankrijk na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij liep hij breuken op in de ribben en het schouderblad, en een klaplong. In de Vuelta komt hij voor het laatst in actie voor het WK in Australië.

"Voor Remco wordt dit een heel nieuw avontuur", vertelt ploegleider Klaas Lodewyck. "Hij start niet als favoriet voor het algemeen klassement, en we zullen het gewoon dag per dag bekijken en zien hoe het loopt. Julian komt aan de start na een zwaar seizoen, maar hij heeft hard gewerkt en zal zich richten op enkele etappes. Het hele team is klaar en gemotiveerd, we kijken uit naar de komende weken."

De Fransman Rémi Cavagna en de Italiaan Fausto Masnada vervolledigen de selectie van Quick-Step Alpha Vinyl.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top