Eerste editie Hear Hear op Pukkelpopweide lokt ongeveer 15.000 muziekliefhebbers

Festivals | Liefhebbers van indiemuziek zijn gisteren afgezakt naar de Pukkelpopweide in Kiewit bij Hasselt voor de eerste editie van het festival Hear Hear, dat om 11.00 uur van start ging. Ongeveer 15.000 festivalgangers hebben de weg naar Kiewit gevonden, meldt de organisatie van Pukkelpop. Het ging vooral om een ietwat ouder publiek. De organisatie wilde dan ook de Pukkelpopper van pakweg 25 jaar geleden naar de podia te lokken.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eerste editie van het festival ging gebukt onder een loden hitte. Op de weide waren waterpunten voorzien, waar de festivalgangers hun flessen of drinkbussen konden bijvullen. Voor de prijs van één watertje kregen de bezoekers er twee. Er werden vernevelaars ingezet om de bezoekers wat verkoeling te bezorgen en er werd gratis zonnecrème aangeboden. "Het Vlaams Kruis kan terugkijken op een relatief rustige dag, ondanks de bij momenten loodzware hitte", aldus Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.

Op de affiche van Hear Hear prijkten onder meer Liam Gallagher, Pixies, Editors, Strand of Oaks, Balthazar en Whispering Sons. Die bands moesten met rock en indie, gitaren en drums de festivalgangers naar de podia lokken in de grote open tenten. "Wie het allemaal wat meer vanop een gezellige afstand wilde bekijken kon terecht in de befaamde Beer Shack of in het Pukkelpop Café", zegt Luyten. "Opmerkelijk was ook dat de festivalweide er zelden zo proper bij lag en dat was te danken aan de bezoekers."

"We bekijken de komende weken of er volgend jaar een vervolg komt. Aan het enthousiasme en de gelukzalige blikken van de festivalgangers zal het alvast niet liggen," zegt Luyten nog.

Dankzij Hear Hear werden al wat tapkranen open gezet en konden de eetkramen al eens proefdraaien. Donderdag stromen de campings en het festivalterrein weer vol met jonge Pukkelpoppers voor vier dagen van nieuw te ontdekken artiesten. Dan vindt na twee coronajaren de comebackeditie van Pukkelpop plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top