Lotte Kopecky pakt tweede gouden plak in puntenkoers: "Ik wilde deze titel heel graag"

Wielersport | Lotte Kopecky heeft zondag haar tweede gouden medaille in evenveel dagen veroverd op het EK baanwielrennen in München. De 26-jarige Antwerpse was de beste in de puntenkoers. Als regerend wereldkampioene was ze vooraf de grote favoriete en ze maakte het met veel bravoure af. Zaterdag was Kopecky ook al de beste in de afvalling.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb afgezien, maar ook heel erg genoten", zei ze na afloop. "Zo rondrijden in de wereldkampioenentrui, en dan hier de Europese titel pakken, dat is geweldig."

"De aanval in de beginfase van de Française Victoire Berteau (die uiteindelijk derde zou worden, red.) was heel gevaarlijk", analyseerde ze. "Gelukkig liet het peloton haar niet gaan en moest ik het gat niet zelf dichtrijden. Ik heb het gevoel dat ik daar heel veel krachten heb kunnen sparen. En nadien heb ik het perfecte moment gevonden om een winstronde te nemen. Ik zat heel goed in de wedstrijd en was sterk genoeg om het daarna niet meer af te geven. Het is heel leuk een wedstrijd zo te controleren. Ik had niet verwacht dat het mij op deze manier zou lukken. Als wereldkampioene wordt er toch veel naar je gekeken, maar ik kon het afmaken. Ik wilde deze titel ook heel graag. Het was belangrijk. Na de Tour is dit een enorme meevaller."

Maandag rijdt Kopecky nog het omnium, een olympisch nummer. "Dat wordt niet makkelijk, maar ik ga er alles voor geven. Het is een belangrijk nummer. Eerst ga ik wel hier van genieten nu. Er mag morgen nog iets bijkomen.Ik zeg geen neen tegen een drie op drie, maar mijn EK is sowieso al geslaagd", eindigde ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top