Audi wint 44e editie van 24 Uren van Zolder

Sport | De Audi R8 LMS GT2 PK Carsport met Stienes Longin, Bert Longin, Nicolas Saelens, Peter Guelinckx en Dries Vanthoor heeft zondag de 44e editie van de 24 Uren van Zolder gewonnen, de vierde manche van het Belcar Endurance Championship.

Door Belga

Deel dit nieuws

De equipe maakte zijn favorietenrol waar op de 24 Uren van Zolder. De wagen was veruit de snelste van alle deelnemers, al moest de Audi in totaal maar liefst 27 keer stoppen vanwege een hoog verbruik. Dat stond de overwinning niet in de weg, met maar liefst drie ronden voorsprong op de Porsche 992 GT3 Cup Q1-Trackracing van Filip Teunckens, Jan Lauryssen, Tommy Rau en de Fransman Florian Latorre. De Porsche reed het parcours met maar liefst zes stops minder.

Er stond nog een Porsche op het podium, met autocoureurs van Belgium Racing (Michiel Haverans/Marc Goossens/Rodrigue Gillion/Nico Verdonck). De strijd voor de derde plaats was spannend met slechts twee seconden voorsprong op de naaste concurrent.

Met een zevende overwinning is Leuvenaar Bert Longin (56) alleen recordhouder qua aantal overwinningen op de 24 Uren van Zolder. Van de 772 ronden reed de Audi er 539 op kop. Zes wagens konden op kop rijden, met maar liefst 26 verschillende leiders.

In de verschillende klassementen won de Ligier JS2R met Frank Wilsens/Tim Jacobs/Steven Dewulf/Matthijs Wouters de GTB. Bij de toeringwagens ging de winst in de TA naar de BMW M2 CS van Koen De Mulder/Tom De Boever/Damien Haelterman/Raf Van Belle/Jarno D'Hauw. In de TB-klasse won BMW E90 325i met Davy Convents/Vincent Convents/Steve Raymakers/Yannick Dupont.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top