Glenn Coldenhoff wint in MXGP, Tim Gajser kroont zich tot wereldkampioen

Auto-moto | De Nederlander Glenn Coldenhoff (Yamaha) heeft zondag de Grote Prijs van Finland in het WK motorcross gewonnen in de MXGP. De Sloveen Tim Gajser, zesde in de Grand Prix in Hyvinkää, kroonde zich voor de vierde keer tot wereldkampioen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlander Brian Bogers (Husqvarna) won de eerste reeks voor Coldenhoff (Yamaha) en de Fransman Maxime Renaux (Yamaha). Tim Gajser (Honda) eindigde zesde, net voor Brent Van doninck (Yamaha). Jeremy Van Horebeek (Beta) finishte als tiende.

In de tweede reeks won Coldenhoff voor de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) en Maxime Renaux. Brent Van doninck eindigde knap vijfde in de eindstand, na een vierde tijd in de tweede reeks. Jeremy Van Horebeek, 23e in de tweede reeks, klasseerde zich als dertiende in de eindstand.

In de strijd om het wereldkampioenschap pakte Tim Gajser als zesde voldoende punten om zijn vierde wereldtitel binnen te halen. De Sloveen heeft nu 674 punten, 104 punten meer dan Seewer, terwijl er slechts 100 punten zijn te verdelen. Coldenhoff staat met 525 punten mee op het podium, Van Horebeek staat elfde (265) en Van doninck dertiende (238).

De volgende Grand Prix wordt op 21 augustus in Frankrijk afgewerkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top