Theuns en Van Lerberghe verzoenen zich met brons: "We hebben een goed EK gereden"

Wielersport | Tim Merlier kon zondag in München tijdens de wegrit op het EK op een erg sterke Belgische ploeg rekenen. Edward Theuns en Bert Van Lerberghe waren de twee laatste pionnen in de sprint voor Merlier en brachten hem tot op 200 meter van de meet. Daar ging de Belgische kampioen aan. "Het was misschien iets te vroeg, maar met Jakobsen zat er ook gewoon een heel snelle sprinter in zijn wiel", zei Van Lerberghe na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Merlier bleef zo achter met brons, de Europese titel ging naar Jakobsen. "Tim gaat aan op 200 meter van de streep, met Fabio in het wiel", legde Van Lerberghe uit. "Je weet dat zo'n snelle man er dan nog over kan komen. Als Fabio iets verder zit, dan winnen we de wedstrijd. In mijn ogen zijn Tim en Fabio de twee snelste mannen ter wereld. Degene die dan uit het wiel kan komen, is in het voordeel. Zeker op een licht hellende aankomststreep en met tegenwind. Als we zouden hebben gewonnen, zou iedereen zeggen dat we het perfect hebben gedaan. Nu is het misschien anders. Ik denk dat we als Belgisch team kunnen terugkijken op een goed EK."

Edward Theuns trad hem bij. "We rijden een heel goede koers", pufte hij na de finish. "Dries De Bondt en Rune Herregodts hebben zich opgeofferd om de rest voorin te houden. Dat was het veiligste in de plaatselijke ronden. In de finale hebben we getracht zo goed mogelijk de lead-out uit te voeren. We waren de opkomende ploeg. Qua timing is Tim net iets te vroeg moeten aangaan. Maar het is ook niet makkelijk. We rijden nooit samen door het jaar. We kwamen voor goud. Dat is niet gelukt, maar we hebben toch een medaille. Daar mogen we tevreden mee zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top