Sven Vanthourenhout zag de snelste renner winnen: "Moeten ons hierbij neerleggen"

Wielersport | Bondscoach Sven Vanthourenhout was zondag na afloop van de wegrit op het EK in München niet al te teleurgesteld. Tim Merlier leek even op weg naar de Europese titel, maar kwam te vroeg op kop en moest finaal tevreden zijn met brons. "De ploeg heeft ons plan tot in de puntjes uitgevoerd en op het einde is Fabio Jakobsen net iets sneller", haalde Vanthourenhout de schouders op. "Daar valt verder niet zoveel over te vertellen."

Door Belga

Deel dit nieuws

"We rijden als ploeg een heel goede wedstrijd", begon hij zijn analyse. "Tim gaat in de toekomst nog veel koersen winnen, maar hij zal niet dikwijls zo'n sterke ploeg hebben als vandaag. Ze doen de perfecte job. Alleen komt Tim in de sprint een tikje te vroeg op kop. Je moet er dan op gokken dat Jakobsen van vier of vijf plekken verder moet komen. Maar dat was niet het geval. Er was ook gewoon geen andere optie. Uit het wiel komen van Jakobsen is moeilijk. Je moet voor hem de sprint aangaan."

Merlier zag met Jakobsen en de Fransman Arnaud Démare twee renners passeren en moest tevreden zijn met brons. "Winst en verlies liggen in een massasprint vaak dichtbij elkaar", aldus Vanthourenhout. "Tim heeft in het verleden nog sprints van 200 meter winnend afgesloten. Vandaag lukt dat niet, omdat Jakobsen in zijn wiel zat. Tim viel ook niet stil. Ik denk dat we ons hierbij moeten neerleggen. De snelste renner heeft vandaag gewonnen. Daar is verder niet veel over te vertellen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top