Jérôme Guéry behoudt derde plaats na eerste ronde finale

Sport | Dankzij een perfecte nulronde zijn Jérôme Guéry en zijn 16-jarige hengst Quel Homme de Hus er zondag in geslaagd hun derde plaats vast te houden in het algemeen klassement op het wereldkampioenschap jumping in het Deense Herning. Als zij erin slagen om ook in de tweede finaleronde foutloos te blijven, is een medaille een feit. Guéry en zijn paard mogen zelfs 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding oplopen, want met 3.35 strafpunten hebben zij een bonus van 1.14 strafpunten op de vierde, de Oostenrijkse combinatie Max Kühner/Electric Blue P.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tot op heden hebben slechts twee Belgen het individuele WK-podium gehaald. Jos Lansink veroverde in 2006 in Aken de wereldtitel met Cavalor Cumano en vier jaar later deed Philippe Le Jeune hem dat in het Amerikaanse Lexington na met Vigo d'Arsouilles.

Ook Nicola Philippaerts bleef met zijn 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Katanga van het Dingeshof foutloos in de eerste ronde en gaat als 10e met 8.97 strafpunten de laatste ronde in. Die gaat om 16 uur van start.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top