Nafi Thiam begint zonder druk aan EK: "Ik voel me goed, daarom ben ik hier"

Sport | Minder dan een maand geleden veroverde Nafi Thiam in het Amerikaanse Eugene haar tweede wereldtitel in de zevenkamp. Ze twijfelde lange tijd om deel te nemen aan het EK in München, maar bevestigde vorige week uiteindelijk haar deelname. De 27-jarige Naamse komt zonder veel druk aan de start van het EK. "Ik ga mijn uiterste best doen", liet ze zondag noteren op een persmoment.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het WK was het grote doel. Dat heb ik altijd gezegd", legde ze uit. "Daarna wilde ik bekijken of het EK ook nog mogelijk was. Ik ben niet van gedachte veranderd. Ik voel me goed. Daarom ben ik hier. Of ik volledig hersteld ben van de zevenkamp in Eugene? Dat weet ik niet. We zullen zien. Ik heb in de tussenperiode mijn conditie onderhouden. Het is, denk ik, niet mogelijk zolang een topvorm vast te houden. Alle atleten hier zitten in dezelfde, uitzonderlijke situatie. We hebben twee kampioenschappen zo dicht bij elkaar nog niet meegemaakt. Ik ga mijn uiterste best doen, ik ben heel gemotiveerd, maar ik neem hier zonder druk deel. Ik ben op mijn gemak. Misschien presteer ik daardoor juist erg goed."

Thiam is de titelverdediger in München. Vier jaar geleden in Berlijn veroverde ze in het Olympisch Stadion de Europese titel in een fantastische sfeer. "Het klopt dat de ambiance van toen heeft meegespeeld om deel te nemen hier in München. Ik wilde geen kampioenschap in Duitsland missen. Duitsland is echt een atletiekland. Er is een cultuur, het is goed georganiseerd. Het is niet de hoofdreden dat ik hier deelneem. Dat is het feit dat ik me fit voel. Maar het heeft meegespeeld."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top