Kan Abdoul Tapsoba de witte merel worden van Standard?

Jupiler Pro League | Standard boekte een 4 op 12 en de competitiestart is dus niet bepaald goed. De Rouches wisten 5 keer te scoren, maar trainer Ronny Deila kan vooraan de nodige versterking gebruiken. Standard mist een goalgetter, maar de terugkeer van Abdoul Tapsoba zorgt voor hoop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard haalde in januari Renaud Emond terug naar Luik. De 30-jarige Belgische aanvaller kon nog niet echt overtuigen, want hij sloot het vorige seizoen af met 2 doelpunten en 0 assists in 11 wedstrijden. Emond hoopte dat het nieuwe seizoen beter zou verlopen, maar tot op heden is de balans met 0 doelpunten en 0 assists in 4 wedstrijden niet bepaald rooskleurig. Sinds zijn terugkeer staat de teller op 15 matchen met daarin dus amper 2 goals en 0 assists. De ervaren spits moet dringend beter voor de dag komen, want dat hij vier keer vroegtijdig naar de kant gehaald is veelzeggend.

Tabsoba maakt indruk

Deila hoopt nog op aanvallende versterking en Paul Mukairu van FC Kopenhagen wordt genoemd. De Nigeriaanse flankaanvaller speelde in het verleden voor RSC Anderlecht, maar is hij de man die voor meer doelpunten gaat zorgen? Mukairu wist in zijn profcarrière tot op heden nog maar 12 goals te maken en 10 assists uit te delen in 98 wedstrijden.

Misschien vindt de Noorse trainer van Standard de ‘beste aanwinst’ wel in de eigen kern. Tegen KVC Westerlo werd er afgelopen weekend met 4-2 verloren, maar de invalbeurt van Abdoul Tapsoba was alvast hoopgevend. De 20-jarige aanvaller mocht na een uur zijn eerste minuten van dit seizoen maken, nadat hij voordien buiten strijd was met een blessure. Amper drie minuten later wist hij al te scoren. Bij Standard geloven ze alvast heel erg in het talent uit Burkina Faso en de club wist hem enkele maanden geleden langer vast te leggen tot medio 2025.

Extra aanvaller?

De speler was na de match tevreden dat hij weer kon spelen. "Iedereen kent mijn kwaliteiten inzake snelheid en als ze mij diep sturen, kan ik met mijn snelheid wel brokken maken. Toch ben ik niet tevreden na mijn doelpunt, want ik had liever de drie punten gepakt", vertelde hij aan La Dernière Heure.

Standard heeft met Renaud Emond, Abdoul Tapsoba en zomeraanwinst Noah Ohio, die al enkele weken buiten strijd is met een hamstringblessure, drie centrumspitsen in de spelerskern. Toch kunnen de Luikenaars misschien best nog een ervaren goalgetter naar de Vurige Stede halen. Sportief directeur Fergal Harkin liet weten dat het nog een drukke maand augustus zou worden inzake transfers. Mogen de fans nog een nieuwe aanvaller verwachten?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 het treffen tussen Standard en OH Leuven, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top