Wereldkampioen Vandoorne: "Dit is het beste gevoel ooit"

Sport | Stoffel Vandoorne mag zich voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen Formule E noemen. De West-Vlaming verzekerde zich zondag van de titel dankzij een tweede plaats in de slotwedstrijd in Seoel. "Dit is het beste gevoel ooit", zei de Mercedes-rijder na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben een heel regelmatig seizoen afgewerkt. De auto was fantastisch en het team heeft uitstekend werk geleverd. Iedereen van ons verdient dit. Wat wij hebben verwezenlijkt, is iets speciaals", stelde Vandoorne.

Vandoorne won dit seizoen maar een race, in Monaco, maar eindigde wel in acht van de zestien wedstrijden op het podium. In de eindstand blijft hij de Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) voor. "Hij heeft mij tot het einde van het kampioenschap uitgedaagd. Hetzelfde geldt voor Edoardo (Mortara, derde in de eindstand, red). Het was echt belangrijk om regelmatig te presteren. Zij tellen misschien meer zeges maar ik stond vaker op het podium", onderstreepte de nieuwe wereldkampioen.

"Het is een slopend jaar geweest. We hebben heel veel inspanningen geleverd. Wat ikzelf en het team hebben gedaan, is ongelofelijk", besloot Vandoorne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top