Kaartenfestival in twee CPL-duels: "Als dit de norm is, dan moeten we nog 20 spelers bijhalen"

Challenger Pro League | Het circus van de Challenger Pro League (1B) heeft zich opnieuw op gang getrokken en de knaldrang bij sommigen was kennelijk al meteen heel groot. Zowel in Dender EH - Lommel SK als in Beerschot VA - SK Beveren werden er maar liefst tien (of meer) kaarten uitgedeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de twee duels rezen er hier en daar wel vragen over de noodzakelijkheid van het kaartenfestival. Was de knaldrang eerder aanwezig bij de spelers, bij de refs of een beetje bij beiden? Maar het was wel een feit dat de wedstrijden in Denderleeuw en op 't Kiel niet met elf tegen elf beëindigd werden.

Matonga Simonini trok de eerste rode kaart van de competitie. De ref stuurde Denderverdediger Kobe Cools vervroegd naar de kleedkamers na (discutabel?) handspel in de eigen zestien. Lommel zette de elfmeter om en buitte nadien het numerieke overwicht vlot uit. Maar ook de Lommelaars kregen hun deel van de kaarten (5) waardoor er uiteindelijk negen gele bestraffingen waren én dus ook nog de rode kaart voor Cools.

Cupmatch?

Coach Regi Van Acker kwam er nog even op terug tijdens de persconferentie. "De weg naar 1A ligt bezaaid met vele kaarten denk ik. Mensen die de match niet gezien hebben, zullen denken dat het een echte cupmatch was... Maar als dit de norm is in 1B, dan gaan we geen drie, maar twintig spelers moeten bijhalen."

Daags nadien schreef ook Arthur Denil zijn notitieboekje meteen helemaal vol. De 25-jarige ref trok tijdens Beerschot - Beveren zelfs elf kaarten. De thuisploeg kreeg vier gele en één rode kaart terwijl de bezoekers uit het Waasland zes gele kaarten kregen. Twee daarvan waren voor Jenthe Mertens waardoor ook hij vroeger dan voorzien richting de kleedkamers moest.

Afwachten of dit de norm wordt in de Challenger Pro League. In de andere twee duels liep het alvast niet zo'n vaart. In Virton - RWDM trok Simon Bourdead'hui slechts drie gele kaarten en tijdens Club NXT - SL16 FC haalde Quentin Pirard 4x een gele kaart boven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top