Tim Celen verlengt wereldtitel op wegrit tijdens WK het para-cycling

Wielersport | Tim Celen (MT2) heeft zaterdag zijn wereldtitel op de wegrit verlengd tijdens het WK para-cycling in het Canadese Baie-Comeau. Jonas Van de Steene werd negende bij de MH4.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de sprint haalde Tim Celen het na 37,8 km voor de Amerikaan Dennis Conners en de Duitser Maximilian Jäger.

"Voor dit scenario zou iedereen natuurlijk tekenen", reageerde Celen via Paralympic Team Belgium. "Het is te schitterend voor woorden. Ik was goed, maar je moet het nog altijd doen. Ik ben blij dat ik mijn wereldtitel kon verlengen. Ik dacht dat 2021 overtreffen moeilijk zou worden, maar ik denk dat ik het nu toch gedaan heb. Het zal pas morgen doordringen waarschijnlijk."

Jonas Van de Steene legde de 66,2 km af in 1u54:58. Hij moest 8:29 toegeven op de Nederlander Jetze Plat, die in 1u46:29 de wereldtitel veroverde.

Eerder op de dag pakte handbiker Maxime Hordies goud op de wegrit in de categorie MH1. Donderdag pakte hij brons in de tijdrit.

Vrijdag behaalde Ewoud Vromant de wereldtitel tijdrijden in de categorie MC2, Louis Clincke (MC4) veroverde zilver tegen de klok. En donderdag kroonde Tim Celen zich tot wereldkampioen in het tijdrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top